Hva skjer innen forskningsbasert innovasjon i Østfold?

VRI Storsamling på Lillehammer 28. & 29. oktober

Nærmere 160 deltagere fra hele landet har 28.-og 29. oktober vært samlet til årets VRI Storsamling på Lillehammer.

Programmet over de to dagene har vært variert og godt, hvor tilhørerne blant annet har fått høre fra bedrifter som Atlungstad Brenneri og Landheim om hvordan de har brukt VRIBEDRIFTs-prosjekt i sitt innovasjon- og utviklingsarbeid. Gro Eide i Elkem Technology fortalte om hvordan NCE Eyde har vokst fram. Der har «Kodeknekker»-samlinger gitt gode resultater, hvor VRI spiller en viktig rolle i en tidlig fase i prosjektinitiativene. Det ble minnet på om at det er viktig å ha fokus på verdiskaping, slik at de arenaene som lages ikke blir rene «snakkeklubber», og at forskningen ikke blir utredninger hvor det ikke ligger et verdiskapingspotensial i andre enden.

Statssekretær Jardar Jensen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet fortalte om hvordan de tenker rundt bedre samspill mellom forskning og næringsliv regionalt.

Avdelingsdirektør i Forskningsrådets regionalavdeling, Elise Husum, la frem planer for Forskningsrådets nye regionale satsning som skal ta over når VRI-programmet slutter i 2016. Denne satsningen vil ta med seg mye av det som har vært bra med VRI. Men som seg hør og bør vil det bli lagt en vri på den nye satsningen, som vil ha tre pilarer: Kunnskap og dialog, Kvalifiseringsløft og Mobilisering til forskningsbasert innovasjon. Deltagerne ble engasjert i en kreativ workshop rundt utvikling og konkretisering av innholdet i den nye satsningen.

IMG_2569

Etter en liten omvisning ble det servert en deilig middag på Maihaugen. Her ble kvelden også fylt av vakker korsang ved Defrost Youth Choir og en eksklusiv urfremføring av VRIs kompetansemeglingssang fremført av engangskoret VRIs Syngende Kompetansemeglere.
Under middagen fikk VRI Rogaland tildelt VRIs kommunikasjonspris for 2015. Gratulerer med prisen andre året på rad!

Dag to kunne tilhørerne velge mellom tre parallell-sesjoner hvor resultater fra noen av VRIs forskningsprosjekter ble presentert.
Tilbake i plenum snakket internasjonal direktør i Forskningsrådet, Kristin Danielsen, varmt om mulighetene som finnes for norsk næringsliv i EU-programmet Horizon 2020 .
Leder av NCE Raufoss, Sverre Narvesen, fortalte engasjert om hvordan klyngeprosjektet jobber med kopling mellom det regionale, nasjonale og internasjonale i målet om å bygge industriens toppidrettssenter.

Fra VRI Østfold deltok Synnøve Rubach, Østfoldforskning, som er prosjektleder for VRI Østfold og for forskningsprosjektet VRI RECIN, Gabriela Grolms og Steinar Normann, begge fra Østfold Fylkeskommune, Robert Seguin fra Smart Innovation Østfold og Kjell Ove Kjølaas fra Høgskolen i Østfold.

Vi har alle fått med oss masse inspirasjon og ideer til det videre arbeidet med å mobilisere næringslivet i Østfold til økt bruk av FoU for å oppnå verdiskapingsmål.

Speak Your Mind

*