Hva skjer innen forskningsbasert innovasjon i Østfold?

VRI samarbeid resulterer i innovative metoder til å reduserer energiforbruk i bygg

Tiny Mesh ønsket å utvikle Smart City løsninger for identifisering av sammenheng mellom inneklima i bygg, bruksmønster, bygningsfysikk, bygningsenergiforbruk og uteklima, men trengte ekstra forskningskompetanser for å få det til. Dette fikk de gjennom VRI-satsingen!

I samarbeid med Statsbygg og bedrifter fra NCE Smart Energy Markets-klyngen videreutvikler de nå metoden til en funksjonsdyktig prototyp som skal settes i drift på campus Remmen ved Høyskolen i Østfold. Gjennom de nye løsningene og smartere styring av byggets tekniske installasjoner reduseres opp mot 40 prosent av energiforbruket – uten å redusere kvaliteten av inneklima.

Satsingen på innovasjon gjennom forskning har gitt Tiny Mesh internasjonale muligheter, og bedriften skal nå delta i EU-prosjektet VICINITY i samarbeid med Helsehuset i Fredrikstad.

Les hele artikkelen i november utgaven av Næringsliv i Østfold og Follo her.

Speak Your Mind

*