Hva skjer innen forskningsbasert innovasjon i Østfold?

Ny styring av batterier for smartgrid-løsninger utviklet gjennom VRI forskningsprosjekt

Innen smartgrid-området jobber man med energiløsninger for å optimere bruk og styring av energi for å redusere miljøkostnadene og øke brukerstyringen. Batterier har hittil ikke vært i fokus innen teknologi knyttet til smartgrid. Ingeniørbedriften Per Dypvik AS så derfor en mulighet for å utvikle et forskningsprosjekt som både kunne skape innovative teknologiske løsninger og bidra til nye forretningsmuligheter for bedriften.

I samarbeid med Høgskolen i Narvik og Universitetet i Tromsø har Per Dybvik utviklet en prototype på et system som medfører at ladning og utladning av batterier enkelt kan styres av et samlet system. Prototypen er i sin nåværende form interessant som en UPS (uninterruptable power supply) innen telekom-markedet, der den kan gi 4 timer nødstrøm til en stor del av dagens mobile basestasjoner.

Den nye teknologien er blitt demonstrert for Telenor i samarbeid med Loyds Industri og det skal jobbes videre med dette. Per Dypvik jobber nå med etablering av et nytt selskap som skal ivareta en satsning på batterimoduler med energistyringssystemer.

Speak Your Mind

*